Állványtípusok

Állványtípusok

A karos állványok használhatók hagyományos módon raktárban (például a gyártóüzem közelében) vagy kültéren. A telepítés helyétől és a szállítóberendezés technológiájától függően a karos állványrendszerek egyik vagy mindkét oldalon használhatók. A raktár funkciójától függően különböző változatok léteznek. A kültéri raktározáshoz léteznek horganyzott karos állványok, amelyek ráadásul tetőszerkezettel vannak ellátva. Igény esetén ezek a polcok hátsó fallal is lezárhatók.

A karos állványrendszerek másik bővítési fokozata a mobil változat. A karos állványokat torziós merevségű mozgó kocsikra vagy alvázakra szerelik, amelyek elektromos hajtással rendelkeznek. Így a teljes állványsor mozog. Ezt a változatot mobil állványrendszernek nevezik.

Végezetül a robusztus karos állványrendszer állványcsarnokok alszerkezeteként is használható, ideértve a kapuk, a tetőablakok vagy a csepegésgátló bevonat figyelembevételét. A tető- és falburkolatot itt a megrendelő is biztosíthatja. Minden karos állványrendszer (utólag is) automatikus raktárrá bővíthető. Az optimális szállítástechnikai berendezésekkel, például a raktározó- és kitárológépekkel és a megfelelő raktározási szoftverrel együtt a hagyományos állványrendszerek automatikus raktárrá alakíthatók át.