Automatizált megoldások

Az automatizált raktározási rendszerben a teljes anyagáramlást számítógépek vezérlik, és a műveleteket speciális gépek, például rakodódaruk segítségével végzik. A raktározáshoz és a kitároláshoz nincs szükség alkalmazottakra. Az automatizált raktár állványrendszereit a különböző anyagáramlási feladatokhoz és a tárolandó árukhoz kell konfigurálni. Szinte minden karos állványrendszer bővíthető vagy átalakítható automatikus állványrendszerré az ehhez kifejlesztett szoftver és a megfelelő raktározó- és kitárológépek segítségével.
A robusztus karos állványrendszer képezi a berendezés alapját. Itt tárolják az árukat, amelyek rögzítése és mozgatása számítógépes vezérléssel történik. A megfelelő raktárszoftver vezérli az összes raktári folyamatot, például a tárolást és a kitárolást, a komissiózást és a leltározást.
Az optimális szállítóberendezés-technológia a harmadik láncszem az állványrendszer automatizálásának folyamatában. A megfelelő raktározó- és kitárológép kiválasztása az egyik döntő tényező a zökkenőmentes automatikus folyamat biztosításához. Mindhárom komponens – karos állványrendszer, rakodódaru és raktárszoftver – egymással összehangoltan működik.
Az automata tárolórendszerek egyre gyakrabban használatosak a fa- és fémkereskedelemben, ahol hosszú áruk válogatása történik.

Az automata tárolórendszerek jellemzői:

  •     Gyorsaság a komissiózási folyamatokban
  •     Energia- és költségmegtakarítás a raktárban
  •     24 órás üzemben is használható
  •     Csökkentett személyzeti költségek

Kapcsolat

Automated solutions